Navigacija

AGGF na Sajmu zapošljavanja - Banja Luka 2018.

Konferencije i skupoviAktuelnosti

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, nastupio je na „Sajmu zapošljavanja Banja Luka 2018“ koji je, u organizaciji Gradske razvojne agencije Banja Luka, Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Gradske uprave i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, održan u srijedu, 24. oktobra u dvorani “Obilićevo“.

Ovo je bila prilika da, sa ciljem promocije zanimanja i zapošljavanja, AGGF predstavi svoja tri studijska programa koji obrazuju inženjere arhitekture, građevinarstva i geodezije, što su profili stručnjaka, koji u posljednje vrijeme pokazuju trend povećanja potražnje na tržištu rada, posebno kad je riječ o inženjerima arhitekture i građevinarstva. Posebna pažnja je usmjerena na promociju master akademskih studija Građevinarstva - Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i master akademskih studija Arhitektura i urbanizam, koji se trenutno izvode.

Ovo je takođe bila prilika za uspostavljanje saradnje sa preduzećima koja traže kvalifikovanu radnu snagu, agencijama za posredovanje pri zapošljavanju, drugim obrazovnim institucijama, ustanovama za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju, te predstavnicima bankarskog sektora i drugim učesnicima. AGGF se predstavio kao javna naučna, obrazovna i stručna institucija, koja je sa svim svojim kapacitetima i mogućnostima pružanja različitih vrsta usluga otvorena prema stručnoj, privrednoj i širokoj javnosti i ostvarivanju partnerske saradnje. Konačno kao najveći resurs institucije istaknuti su sami studenti, koji kroz različitu vrstu angažovanja (kroz nastavni proces, obavljanje stručne prakse i druge vidove angažmana) mogu biti od velike koristi za privredu grada Banja Luka.

Nastup na Sajmu zapošljavanja koordinisao je dr Igor Kuvač, uz podršku saradnika Snježane Milovanović, Dejana Vasića, Kornelije Ristić, Radovana Vukomanovića, Žarka Grujića i Stamenka Mijatovića.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7046/Sajam_zaposlavanja.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7046/SZ10-1.png
  • /uploads/attachment/vest/7046/SZ02-1.png