Navigacija

Upis MA GR - "Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja"

Oglasna pločaAktuelnostiGrađevinarstvoNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFK-FORCE

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjaluci raspisao je Konkurs za upis studenata na inoviranom studijskom planu i programu master akademskih studija Građevinarstva za usmjerenje Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja.

Usmjerenje Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja master studija Građevinarstva se realizuje u okviru ERASMUS+ projekta Knowledge FOr Resilient soCiEty (K-FORCE), čiji je cilj da se kroz obrazovanje ojača kapacitet u oblasti Upravljanja rizikom od katastrofalnih događaja u zemljama Zapadnog Balkana.

Inovirane master akademske studije vrijede 60 ESTЅ, traju jednu godinu i čini ih četiri obavezna, 4 izborna predmeta i master rad.

Studije pripadaju naučnoj oblasti Građevinarstva.

Završetkom studija stiče se zvanje: master inženjer građevinarstva – 300 ESTЅ - upravljanja rizikom od katastrofalnih događaja. 

 

Broj mjesta za upis

20 studenata finansiranih iz budžeta + 5 stranih državljana

Konkurs se nalazi  na linku:
http://unibl.org/uploads/files/strane/konkursi/konkurs-drugi-rok.pdf

Poziv za upis

Prijavljivanje kandidata za upisni rok počinje 27. avgusta 2018. a završava 5. septembra  2018. godine. (prijem dokumenata se vrši svaki radni dan).

Polaganje prijemnog ispita je 7. septembra 2018. godine sa početkom u 9,00 časova u prostorijama Fakulteta.

U slučaju da poslije upisnog roka ostane slobodnih mjesta organizovaće se i dodatni upisni rok.

Poziv za upis se nalazi  na linku:
http://www.aggf.unibl.org/sr/novosti/upis-2018-2019

Uslov za upis 

Mogućnost da se prijave na Konkurs imaju kandidati koji su završili najmanje četvorogodišnje akademske studije Građevinarstva (minimalno 240 ESTЅ) ili diplomske akademske petogodišnje studije Građevinarstva po Zakonu o univerzitetu.

Priznavanje 

Kandidati koji su završili diplomske akademske petogodišnje studije Građevinarstva po Zakonu o univerzitetu ili su završili, odnosno još uvijek studiraju na nekom od drugih usmjerenja na master studijama Građevinarstva, imaju mogućnost priznavanja položenih ekvivalentnih predmeta sa petogodišnjih diplomskih studija po Zakonu o univerzitetu i istih predmeta sa drugih usmjerenja master studija Građevinarstva na AGGF UNIBL. Dokument o ekvivalenciji možete preuzeti u prilogu.

Mobilnost studenata - saradnja sa univerzitetima na Balkanu – specijalna mobilnost u okviru projekta „Knowledge FOr Resilient soCiEty (K-FORCE)“

Tokom studiranja, 4 studenta će imati mogućnost da provedu ljetnji semestar (pet mjeseci) na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Troškovi puta i boravka su obezbeđeni budžetom projekta. 

Konkurs za mobilnost će biti objavljen nakon završenog upisa na studije.

Detaljan opis, plan studijskog programa i Konkurs možete pronaći u nastavku: