Navigacija

Čuveni kineski arhitekta Džao Đingsong stiže u Banju Luku

Oglasna pločaAktuelnostiSavez Studenata AGGFGostujuća predavanja

Predavanje na temu “Pametno i održivo dizajniranje – od planiranja do implementacije”

Džao Đingsong, počasni profesor na kineskom Univerzitetu u Tjenđinu, Odsjek za arhitekturu i dizajn, održaće predavanje na temu “Pametnog i održivog dizajniranja – od planiranja do implementacije” u amfiteatru Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, u utorak, 26. juna 2018. godine, sa početkom u 19 časova.

Dolazak profesora Đingsonga organizovan je od strane Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci, koji i na ovaj način nastoji da podijeli kinesko znanje i iskustvo sa lokalnom zajednicom u kojoj djeluje.

Đingsong je osnivač, a ujedno glavni arhitekta i direktor dizajna, multinacionalne kompanije Arhilend, koja djeluje u nekoliko zemalja svijeta i koja je unazad nekoliko godina dobila prestižne nagrade kako u Kini tako i na međunarodnoj sceni.

Predavanje profesora Đingsonga biće jedinstvena prilika da se studenti Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta upoznaju sa najnovijim dostignućima na polju arhitekture, dizajna i planiranja, usmjereno na estetiku, funkcionalnost, zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

Ovo je ujedno i dobra prilika za sve domaće arhitetke i dizajnere iz privatnog i javnog sektora da dođu na predavanje, koje će biti obogaćeno živopisnim primjerima arhitekture i dizajna 21. vijeka.

Ulaz je slobodan.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6457/Vijest_31__Predavanje__h01.jpg