Navigacija

Predavanje PSIHOLOŠKI ASPEKTI PROSTORNOSTI

Oglasna pločaAktuelnostiArhitekturaArhitektonsko projektovanje 5 - AP5Arhitektonsko projektovanje 12 - AP12Arhitektonsko projektovanje 13 - AP13Arhitektonsko projektovanje 4 - AP4Arhitektonsko projektovanje 3 - AP3Humaniziranje izgrađene okoline - HO-I

Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju i Katedra za psihologiju vas pozivaju na predavanje "Psihološki aspekti prostornosti", predavač je dr Diana Stupar sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Predavanje će se održati u srijedu, 28.03.2018. u 16:30 na Filozofskom fakultetu u učionici 103.

"Psihološki aspekti prostornosti polaze od prvih, pračulnih i predjezičkih prostornih iskustava. Prostori sa kojim sa povezujemo na podsvjesnom nivou proizilaze iz najranijeg perioda djetinjstva. U tom periodu formira se pojam kuće kao ekstenzije tijela, kroz multisenzorno i multimodalno jedinstvo prostora i vremena. Takvo iskustvo, kao odrasli, upravo prepoznajemo kao kvalitet u dobrim kućama. Radi se o prostornim kvalitetima uz pomoć kojih možemo napraviti razliku između dobrog i lošeg prostora, između zgrade i doma, odnosno između koordinata i mjesta."

https://www.facebook.com/events/156194935056053/

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6002/diana-plakat.jpg