Navigacija

Predavanje prof. dr Branke Dimitrijević (Univerzitet Stratklajd, Glazgov) na temu "Održivi razvoj Glazgova" i sastanak konzorcijuma Erazmus plus projekta KLABS

Međunarodna saradnjaMeđunarodni projektiKonferencije i skupoviAktuelnostiNovosti i obavještenjaGostujuća predavanja

U četvrtak i petak, 14. i 15. decembra 2017. god., Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet, bio je domaćin sastanaka konzorcijuma Erazmus plus projekta KLABS (Kreiranje mreže laboratorija znanja za održive i otporne životne sredine/ Creating the Network of Knowledge Labs for Sustainable and Resilient Environments).

Sastanku su prisustvovali predstavnici 11 institucija,  članova konzorcijuma: Univerzitet u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici (kao koordinator projekta), Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Ljubljani, Tehnički univerzitet u Delftu, Univerzitet Stratklajd u Glazgovu, Tehnička visoka škola Rajna-Vestfalije u Ahenu, Univerzitet arhitekture u Veneciji, Univerzitet u Beogradu, Državni univerzitet u Novom Pazaru, Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru i Visoka tehnička škola u Zvečanu.

U okviru ovog sastanka organizovano je i predavanje prof. dr Branke Dimitrijević sa Univerziteta Stratklajd u Glazgovu, na temu „Održivi razvoj Glazgova“ (link), kao i radionica obuke nastavnog osoblja AGGF-a. Na radionici, iskustva u radu studio-projekta sa Univerziteta Stratklajd i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani prenijeli su prof. Branka Dimitrijević i Janez Grom.

Na radnim sesijama razmatrani su dosadašnji rezultati projekta, utrošak sredstava i kompletiranje finansijskih izvještaja, kao i planovi za treću godinu realizacije (različiti oblici studentske i eksterne evaluacije rezultata projekta, promocija projekta, upotreba i širenje rezultata itd.). Između sesija organizovana je i vođena posjeta gradilištu nove zgrade AGGF-a. Posjetu je vodila doc. dr Malina Čvoro,  jedan od autora projekta zgrade.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5502/DSC_0028.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5502/DSC_0005.jpg