Navigacija

Izložba SKICOPUT 2017

Oglasna pločaAktuelnostiSavez Studenata AGGFRadionice i izložbe

Izložba "Skicoput" je rezultat studijskog putovanja u Toskanu (Italija) u okviru nastavnih predmeta Likovna forma i Arhitektonska grafika (kod nastavnika prof. mr Maje Dodig i doc. dr Maline Čvoro, te saradnika Milice Malešević, v. ass.), na prvoj godini studijskog programa arhitektura, akademske 2016/2017 godine.

Izložba će biti postavljena u Izložbenom salonu Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (Jevrejka ulica br. 30, Banja Luka) u okviru izložbe "Fragmenti italianskog nasljeđa", u saradnji sa Udruženjem Italijana Banja Luka, Fondacijom AD FINES i Ministartsvom prosvjete i kulture Vlade Republike Srpke.

Otvaranje je u četvrtak, 14.12.2017. sa početkom u 19:00 časova, a Izložba ostaje otvorena do 10.01.2018.


Tokom višednevnog putovanja koje je bilo organizovano u aprilu ove godine, nastali su crteži italijanskih gradova: Padove, Firence, Siene, Pize, San Điminjana i Luke, koje su studenti obišli tom prilikom.

Crtež nastao slobodnom rukom autora, bilježi kadrove i atmosferu gradova na poseban način, dajući im izrazito subjektivan i intiman karakter. Veza između arhitekture i crteža je snažna, neraskidiva.

Putovanje ima jasan cilj da navede buduće arhitekte da posmatraju i osjete prostor, spoznaju njegov karakter, povežu se sa okruženjem probude u sebi odgovornost ka profesiji za koju su se opredjelili.

(Izvod iz teksta Kataloga, doc. dr Maline Čvoro.)

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5466/skicoput_2017.jpg