Navigacija

Prezentacija o studiranju u Francuskoj - Stipendije Vlade Francuske

AktuelnostiSavez Studenata AGGFStipendije

Želite li da nastavite svoje studiranje u Francuskoj, 4. zemlji u svijetu po broju stranih studenata? Da li ste znali da strani studenti u Francuskoj imaju jednaka prava kao i francuski studenti? Da li znate koje stipendije su vam na raspolaganju?

Pozivamo vas na prezentaciju o studiranju u Francuskoj i stipendijama Vlade Francuske koja će se održati 8. novembra 2017. u 18 h u JU Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS (sala 29) i gdje ćete moći da dobijete brojne informacije i odgovore na vaša pitanja. Istog dana, od 15 časova, pozivamo vas da posjetite naš “Francuski kutak” u holu Biblioteke i upoznate se sa svim što Espace France u Banjoj Luci nudi.

Ambasada Francuske u BiH otvorila je 30. oktobra konkurs za stipendije za Master 2 i doktorske studije. Budući da francuski univerziteti nude i programe na engleskom jeziku, ove stipendije nisu rezervisane samo za studente koji govore francuski jezik. Stipendije pokrivaju troškove školarine kao i troškove života. Rok za predaju prijava je od 30. oktobra 2017. do 19. januara 2018. godine.

Obrasci za prijavu, pojašnjenja u vezi sa studiranjem u Francuskoj i stipendijama, kao i iskustva bivših stipendista, mogu se naći na internet stranici Ambasade Francuske u BiH:

http://www.ambafrance-ba.org/Stipendije-francuske-vlade 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5342/Vijest_11.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5342/dc198338b524aa69-5e9fa.png