Navigacija

Posjeta studenata gradilištu

Savez Studenata AGGF

Juče, u četvrtak 23.3., studenti 3. i 4. godine građevinskog usmjerenja su posjetili projekat sanacije saobraćajnice i putnog pojasa M4 u naselju Rebrovac. Posjetu je organizovao student 3. godine i član Saveza studenata, Đorđe Ostić uz veliku pomoć šefa gradilišta, Vlade Kojića, kojem je u ime studentskog saveza dodjeljena zahvalnica.

Projekat sanacije ove saobraćajnice podrazumjeva: izgradnju potporne konstrukcije koja će saobraćajnicu ujedno štititi od potkopavanja izazvanog dejstvom rijeke Vrbas; izradu naglavne grede, koja će pored konstruktivne, imati i ulogu trotoara; proširenje saobraćajnice i sanacija klizišta iznad saobraćajnice.

Tokom posjete, pričalo se o samom projektu, njegovoj svrsi i razlozima, projektnoj dokumentaciji, ugovorima, građevinskim dnevnicima, ulozi inženjera u izgradnji projekta, odnosu inženjera prema radnicima i obratno i onome što studente čeka nakon završetka školovanja.

Bez nekog razloga ili dogovora, ova posjeta se desila dan nakon predavanja ''Studenti i tržište rada - izazovi i odgovori''. Ovo može biti podsticaj svima onima koji žele da da na bilo koji način uvedu studente u praktične i poslovne tokove i nastave niz, te da svojim doprinosom pomognu u poboljšanju kvaliteta studiranja na AGGFu. Cilj ovih posjeta i predavanja je da stvorimo podlogu koja će svima nama puno značiti u radu (jer se zbog rada i školujemo). Takođe, predavanja, posjete i svi ostali vidovi vannastavnih aktivnosti služe da nas polako uvedu u ono što će nas čekati tokom decenija rada u struci.

Zato, svi vi koji imate želju da učestvujete u ovakvim aktivnostima ili da na bilo koji način doprinesete, iznosite ideje i predlažite!

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4154/Posjeta_Gradilistu.jpg