Navigacija

Prezentacija OpenTrack softvera

Aktuelnosti
Pozivamo sve zainteresovane na prezentaciju OpenTrack softvera koja će biti održana u srijedu 18.01.2017. u 15:00 časova u sali K3, AGGF – Univerzitetski kampus.

OpenTrack je nastao kao rezultat istraživačkog projekta na Institutu za transportno planiranje i sisteme saobraćaja Švajcarskog federalnog instituta za tehnologiju, čiji je cilj bio razvijanje efikasnog i za rukovanje lakog programa za simulaciju koji bi, uz pomoć različitih platformi za izračunavanje, rješavao kompleksna pitanja iz oblasti željeznica. Uz OpenTrack se mogu modelirati i simulirati različiti tipovi željezničkih sistema i dobiti rezultati u grafičkom i tekstualnom obliku npr. izračunavanje reda vožnje, minimalnog slijeđenja vozova, analiza različitih tipova vučnih vozila na postojećoj ili projektovanoj infrastrukturi, kao i proračun potrebne snage i potrošnje energije.

Teme prezentacije su:

1. Simulacija i modeliranje željezničkog saobraćaja uz pomoć OpenTrack softvera 2. Mogućnosti korišćenja i predstavljanja podataka dobijenih simulacijom 3. Primjeri korišćenja OpenTrack-a u projektima širom Evrope Više informacija o softveru na: http://www.opentrack.at/opentrack/opentrack_rs/opentrack_rs.html

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3841/OpenTrackTrainLogo.gif