Navigacija

„Pametna mobilnost i urbano planiranje“

Aktuelnosti

EU info centar u BiH uz podršku Centra za životnu sredinu, Vas poziva na seminar „Pametna mobilnost i urbano planiranje“ koji se organizuje u sklopu obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti.

Događaj će se održati u četvrtak 22. septembra 2016. godine, od 11:00 h u amfiteatru Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (Drugi univerzitetski kampus, Bulevar vojvode Petra Bojovića bb).

Na seminaru će učestvovati renomirani stručnjaci iz Slovenije, prof. Janez Koželj, podžupan (dogradonačelnik) Ljubljane i Vlado Babič, koordinator regionalne CIVINET mreže, koji će predstaviti iskustva i trendove na temu urbanog planiranja po mjeri čovjeka, te primjere iz prakse kao što je biciklistička transformacija Ljubljane, Zelene prestolnice Evrope 2016.

Primjeri dobre prakse iz BiH, kao i aktuelne izazove na temu mobilnosti i urbanog planiranja predstaviće Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno uređenje i planiranje grada Zenice i Vladimir Borisavljević, iz URBIS Centra Banja Luka.

Seminar će otvoriti Ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini.

POZIVNICA