Navigacija

Nagrade AGGF-u na Salonu urbanizma

AktuelnostiNagrade

AGGF je i ove godine tradicionalno učestvovao na 24. Međunarodnom salonu urbanizma, u Nišu, od 6-13, novembra 2015. Studenti su poslali veliki broj svojih radova, a nastavnici i saradnici su učestvovali sa nekoliko publikacija u izdanju AGGF-a.

Knjiga prof. dr Brankice Milojević Gradovi u promjenama -  urbane forme, transformacije, uticaji je osvojila drugu nagradu u kategoriji  Publikacije.

U kategoriji Istraživanja i studije iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja druga nagrada dodijeljena je Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu za Međunarodni naučnoistraživački projekat: Browninfo metodološki okvir za kreiranje interaktivne baze podataka braunfild lokacija, dok su publikacije koje su nastale kao rezultat istog projekta: naučna monografija Browninfo. Ka metodološkom okviru za kreiranje informacione platforme zapuštenih i neiskorišćenih prostora urednika prof. dr Aleksandre Đukić, doc. dr Dijane Simonović i Tijane Vujičić  i publikacija Browninfo. Priručnik za uspostavljanje interaktivne baze podataka braunfild lokacija čiji su urednici i autori nastavnici i saradnici Katedre za urbanizam, osvojile priznanja u kategoriji Publikacije.

Priznanje je, takođe, osvojila publikacija Reasemblaža grada. Urbana regeneracija braunfild lokacije „Rudi Čajavec“ u Banjoj Luci  urednika Aleksandre Đukić, Mihaela Surbeka, Vladimira Vukovića, Milenka Stankovića, Kristofa Luksingera i Petera Nigsta.

Čestitamo! Izvještaj žirija 24. Međunarodnog salona urbanizma

 

logo-salon-24