Navigacija

Tempus projekat "BAEKTEL"

Međunarodna saradnjaMeđunarodni projekti

Podstaknuti pozitivnim komentarima i podrškom studenata koji su koristili stranicu budi.inzenjer.org, a u želji da omasovimo dijeljenje znanja i omogućimo stvaranje kvalitetnih materijala, Katedra za mehaniku i teoriju konstrukcija našeg Fakulteta je uspješno pokrenula inicijativu za izradu TEMPUS projekta sa navedenim ciljevima. S obzirom na veće iskustvo, organizaciju prijavljivanja projekta je preuzeo Rudarsko-geološki fakultet, univerziteta u Beogradu. Projekat je prihvaćen od strane Evropske komisije i početkom 2014. godine godine je započeta realizacija sa rokom završetka od tri godine.

[caption id="attachment_941" align="alignleft" width="230"]BAEKTEL logo BAEKTEL logo[/caption]

Naziv projekta je Blending academic and entrepreneurial knowledge in technology enhanced learning (BAEKTEL) sa zadanim ciljem spajanja akademskog i preduzetničkog znanja kroz učenje podržano tehnologijom. Na projektu su, pored našeg Univerziteta, angažovane i kolege sa Univerziteta iz Beograda, Niša, Kragujevca, Tuzle i Podgorice, kao i dvije kompanije, NIS Srbija i ArcelorMittal iz Prijedora. EU partneri su Univerzitet iz Ljubljane i Tehnički univerzitet iz Jašija, Rumunija. Koordinator projekta je Univerzitet Bazilikata (Basilicata) iz Italije.

Rezultat projekta BAEKTEL će biti otvoreni obrazovni resursi (Open Educational Resources-OER) u formi pojedinačnih lekcija i cijelih kurseva po uzoru na stranice kao što su khanacademy.org, edx.org i coursera.org. Kursevi će biti realizovani na više jezika (sa prevodom) u video, audio i pisanoj formi, podržanoj servisima i funkcionalnostima za pretraživanje i kolaboraciju. Implemetiraće se i alati za praćenje napretka i vrednovanje uspjeha polaznika kursa.

Ispred našeg fakulteta na projektu su angažovani:
  • Aleksandar Borković
  • Nataša Mrđa
  • Dijana Majstorović
  • Saša Tatar
  • Maja Ilić
  • Dragana Tepić

Više detalja o projektu možete naći na zvaničnoj stranici baektel.eu i fejsbuk stranici facebook.com/baektel.

Svi studenti i nastavnici koji bi željeli da se uključe u ovaj projekat, mogu se javiti na e-poštu baektel@agfbl.org.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/33/baektel.png